|
کد مطلب: 227966
نسخه غذايي براي کنترل فشار خون بالا
تاریخ انتشار : 1396/01/26 09:06:38 نمایش : 1415
يک موز با اندازه متوسط حاوي 450 گرم پتاسيم است و بر همين اساس، يکي از قدرتمندترين داروهاي طبيعي براي کنترل فشار خون محسوب مي شود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، فشار خون بالا يکي از بيماري هاي رايج در نقاط مختلف جهان محسوب مي شود. دنبال کردن يک رژيم غذايي ناسالم و کم تحرکي از جمله عوامل موثر در ابتلا به فشار خون بالا هستند.
به گزارش "استپ تو هلث"، فشار خون بالا يک وضعيت پزشکي است که سرعت بيشتر از حالت عادي جريان خون در شريان ها را موجب مي شود. مسائل مختلفي مي توانند بر اين پديده تاثيرگذار باشند و فشار خون را به سطوحي بالقوه خطرناک برسانند.
عواملي که بيشتر فشار خون را تحت تاثير قرار مي دهند، شامل موارد زير مي شوند:
استرس مداوم
مصرف منظم گوشت قرمز و مواد غذايي حاوي کلسترول بالا
سيگار کشيدن
مصرف الکل
پيروي از سبک زندگي کم تحرک
از آنجايي که فشار خون بالا داراي نشانه هاي آشکار نيست، تشخيص آن پيش از اين که دير شود، دشوار است.
در اين ميان، مصرف برخي مواد غذايي مي تواند از بروز مشکلاتي جدي پيشگيري کرده و سطوح فشار خون را در محدوده عادي نگه دارد. در ادامه با چند نمونه بيشتر آشنا مي شويم.
موز
يک موز با اندازه متوسط حاوي 450 گرم پتاسيم است و بر همين اساس، يکي از قدرتمندترين داروهاي طبيعي براي کنترل فشار خون محسوب مي شود.
پتاسيم يک ماده معدني است که به بدن در کنترل چگونگي پردازش نمک کمک مي کند. همان گونه که مي دانيد مصرف بيش از اندازه نمک بدون ترديد بر فشار خون انسان تاثيرگذار خواهد بود.
در کنار نظارت بر مصرف نمک، شما بايد توجه ويژه اي به سطوح پتاسيم داشته باشيد. کمبود پتاسيم مي تواند عدم تعادل سديم را به همراه داشته باشد و بسياري از فعاليت هاي بدن را در معرض خطر قرار دهد.
دانه کدو تنبل
با مصرف دانه کدو تنبل درمي يابيد که مديريت فشار خون آسانتر خواهد بود. به لطف محتواي بالاي روي در دانه هاي کدو تنبل، آنها مي توانند به معکوس کردن آثار فشار خون بالا کمک کنند.
هنگامي که بدن به ميزان کافي ماده معدني روي دريافت نمي کند، شريان ها در نهايت انعطاف پذيري خود را از دست مي دهند، که به شکل گيري التهاب منجر مي شود.
دانه هاي کدو تنبل نه تنها از مزه خوبي برخوردار هستند بلکه منبع خوبي براي مواد مغذي زير محسوب مي شوند:
پروتئين
اسيدهاي چرب
مواد معدني
اسيد آمينه ها
تمامي اين مواد به عنوان يک درمان خوب ضد التهاب، مرطوب کننده، و ضد انگل عمل مي کنند.
سير
بدون ترديد، سير به کنترل فشار خون انسان کمک مي کند. سير نه تنها به عنوان يک رقيق کننده خون عمل مي کند، بلکه در درمان شرايطي از قبيل موارد زير نيز نقش دارد:
سخت شدن شريان ها، يا تصلب شرايين
حملات قلبي
بيماري عروق کرونر قلب
محتواي بالاي ويتامين C، ويتامين B6، و منگنز سير در اين زمينه موثر هستند.
ماست
مصرف کلسيم هم براي کودکان و هم براي بزرگسالان از اهميت ويژه اي برخوردار است. هنگامي که به طور مرتب مواد غذايي سرشار از کلسيم مصرف مي کنيد و دوز توصيه شده 100 تا 150 ميلي گرم را دريافت مي کنيد، خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش خواهيد داد.
ماست طيف گسترده اي از مواد مغذي را در اختيار بدن قرار مي دهد که از آن جمله مي توان به کلسيم، پروتئين، و منيزيم اشاره کرد. کلسيم، به طور ويژه، به مديريت فشار خون کمک خواهد کرد زيرا pH خون را زير کنترل نگه مي دارد. اين شرايط بدن را در وضعيتي قليايي حفظ مي کند که از افزايش فشار خون پيشگيري مي کند.
سيب زميني
سيب زميني ها اگر به ميزان درست و روش پخت مناسب تهيه و مصرف شوند از جمله مواد غذايي بسيار سالم خواهند بود.
پيش از اين اشاره شد که پتاسيم در زمينه کنترل فشار خون نقش مهمي ايفا مي کند و سيب زميني منبع خوبي براي اين ماده معدني محسوب مي شود. پتاسيم با پايين نگه داشتن سطوح سديم به کنترل فشار خون کمک مي کند.
افزون بر اين، سيب زميني سرشار از منيزيم است. منيزيم سطوح استرس را کاهش مي دهد و سيستم ايمني بدن انسان را تقويت مي کند.
دانه هدوانه
دانه هاي هندوانه به طور معمول دور ريخته مي شوند، اما مصرف آنها مي توانند براي سلامت انسان مفيد باشد. دانه هاي هندوانه حاوي کورکوربيتين (curcurbitin) هستند. اين ماده از عملکرد کليه پشتيباني مي کند و به گشاد شدن عروق خوني کمک مي کند. از اين رو، آنها گزينه اي فوق العاده براي مقابله با فشار خون بالا هستند.
همچنين، اگر به آرتريت مبتلا هستيد سودمندي مصرف دانه هاي هندوانه مي تواند مضاعف شود.
پياز
همانند سير، پياز نيز ماده غذايي فوق العاده اي براي شريان ها و تمام بدن محسوب مي شود. پياز به بهبود گردش خون کمک مي کند و با کلسترول بالا و فشار خون بالا نيز مبارزه مي کند.
اين توانايي هاي پياز از آنجا ناشي مي شود که اين ماده غذايي از محتواي بالاي مواد مغذي زير بهره مي برد:
روغن هاي ضروري
ويتامين هاي B-کمپلکس
ويتامين E
ويتامين C
مواد معدني (پتاسيم، منيزيم، فسفر، کلسيم، سديم، گوگرد)
پياز را مي توانيد به دستورالعمل هاي غذايي کم چربي اضافه کنيد. همچنين، مي توانيد از آن در سالاد يا سوپ ها استفاده کنيد.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|